perjantai 2. joulukuuta 2011

Pop & rock (PistooliSankarit)

Kuten sanottua, musiikkimakuuni kuuluu jos jonkinlaista, ja tässä ajattelin kirjoittaa yhdesta yhtyeestä (pienyhtueeksi kai luettavissa, se on niin ihmiskohtaista).

PistooliSankareiden kappaleissa sanat ovat se mitä on tarkoitus kuunnella, kun nykymusiikissa ideana yleensä on koneella tuotettu musiikki jonka jumputusta sitten kuunnellaan. Pidän musiikista varsinkin kotimaisesta kun sanat ovat hiotut, syvälliset ja ei-ylikaunopuheiset.

Hitlantiksessa mutta jos teilläkin käy se ketutus kuin minulla, että sivu ei näy niin YouTubessa on helppo kuunnella. Minulla on tapana siirtää tunteita kuuntelemaani musiikkiin, niin suruja kuin iloja. On kappaleita, joita en voi kuunnella niissä olevan surun vuoksi. (En muista yhtään vuotta jolloin joku tai jokin ei olisi kuollut, joten kappaleita on paljon). Niin paljon vihaa, katkeruutta, iloa, rakkauta ja surua.

Otan esimerkin Onnellinen-kappale on minulle kovin sekavaa tunteen puolesta, kappaleena minusta upea ja paras kappale PistooliSankareilta (makuasia) kuuntelin sitä aikanaansa tyttöystävän kanssa, sanat sopivat elämääni. Mutta kuuntelin sitä myös erään petokseksi laskettavan tyttöystäväni teon aikoihin joten siinä on myös surua ja vihaa kaiken muun lisäksi. (Vaikka tapauksesta on yli päästy sovinnolla, arvet jäi.)

Toinen kappale joka on minusta ylihyvä on Sydäntenmurskaaja, en tiedä miten tuotakin pitäisi kuunnella, kukin luo kappaleelle oman käsityksensä ja ottaa sen eritavoilla. Itse kullekkin se kertoo eriasioista.

Vaikka voin myöntää etten kuuntele PistooliSankareita liian usein niin kappaleita kuuntelen mielelläni aina kun vastaan tulee. Minulta myös löytyy PistooliSankari-niminen lintu (löytäkää itse parempaa jätkää kaveriksi, ette löydä, osaa piristää shittejä päiviä ja käyttäytyy välillä kuin kapinoiva kakara) kutsutaan Pyssyksi (kiitos äidille). Ajattelin opettaa viheltämään vaikka Onnellinen-kappaletta, mutta voi olla työlästä.

Ainiin, jos joku tämän lukee (arviolta yksi tai kaksi lukee) ja pystyisin raapustamaan vaikka nuoteiksi Onnellinen-kappaleen niin kiittäisin suuresti. Tahtoisin soittaa sen joskus, mutta ei löydy nuotteja, enkä osaa soittaa nuoteitta mitään (eikä jonkun sortin hahmotushäiriö kyllä auta pätkääkään).

En tiedä mitä tähän enään kirjoittaisi, niin toivottelen vain hyvää joulun odottelua kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti